Midsommar.

 
 

Över övre Norrland lysa den ljusaste sol, ändock är hjärtat i den mörkaste av tid; bara sporadiskt kan midnattssolens magi skina så att det känns. Håg för högtid var låg & midsommaren loj, om än i familjesällskap i röd stuga. Mommo skrev sudoku & hennes dotter - vars karl grillade örtfisk när åskmuller drog in - tjoade om de små myggen, som int bekommer mig.

 

Träskvampyrerna får lov & besvärar inte zen, frikostig celsius beklagas aldrig & regnet begråtes icke; nej, sommartidens gissel rubbar inte mina cirklar, alls - dock, den yttersta tiden, i den babylonska skökans satanssköte, den har krossat cirkeln; allt. Jag är förkrossad & kan inte se solen, int alls se, fastän den här int alls skall gå ned.

 
 
o19o618  Taraxacum-bukett (för spis) i Björknäs.  Fotograf:  A zemine.

o19o618 Taraxacum-bukett (för spis) i Björknäs. Fotograf: Azemine.

o19o618.

o19o618.

 
 

Midnymf.
o15o723\24

 

Kärlekens Freja på skogstig till vattnets Rán, saturerad i själ.vet - ungbjörksben vita i midnattdimma & ögon svarta lika blåa källan - vek hon denna raring i eldmossa ut sin lystnad vid Jesu pojkrums sänggavel. / Mannen var delad med den rosa poli-folia andromedan; andra kvinnorna. Sades att inte var kvinna gick ihop med hans syn på könsroller, men en lämpat funnen var både »lätthanterlig« & värd det sällsyntas möda. / ANDROMEDA POLIFOLIA.

 
 
 

Midsommardag.
o18o621/24

 

I lillbyn Bodarna, Dalarna, reste ståtliga, hullagda, åldrade & färskkomna dalkarlar den potenta, tuppkrönte majstång vilken medelst hästdragen vagn - ett ekofärdmedel - kom till midsommardagskalas där folkpyntade i regionsärskilda spretsar & broderier, samlats. Solsken, fiolpolska & karuselldans gräddade tillställningen av rituell sammankomst & kaffe med duppa.

 

Tidigare har mina midsomrar varit fest- & släktkretsande, mer än traditionella - så upplevelsen av det gamla var ny. Ett av de klassiska midsommarminnena är när lillasyster & jag dansade vilt på träbana & vuxenvärlden svek mig - för det utlovade godisregnet kom ej från himmelshelikopter utan från markbelägna vuxenhänder. Detta var året Kalix fick midsommarsnö.

 
 
o18o623  Förbättringspotential:  närproducerad äppelmust föreslås serveras de för stångresande, hellre än uschlig läskeblask.

o18o623 Förbättringspotential: närproducerad äppelmust föreslås serveras de för stångresande, hellre än uschlig läskeblask.